Ze noemen me Peppie, ik ben de baas !

Als puppy wist ik al dat ik voorbestemd was voor grootse dingen

Hulp-, politie-, of speurhond leek me wel wat. Helaas kwam ik niet in aanmerking voor de hulphondenschool ( te veel krullen). Op de politieopleiding bleek dat ik slecht om kon gaan met autoriteit en mijn eigenwijze neus voorkwam toelating op het speurhondencollege.

Gewoon huishond is voor mij te beperkt… ik ben nogal ondernemend van aard. Met “mijn mens”, een nogal bazig typje, woon en werk ik aan het strand. Het begon allemaal met het bedenken van een bijzonder verjaarscadeau. Eetbaar, vrolijk, hilarisch… eh… zei ik eetbaar? Een taart!

Een feestelijke handgemaakte taart speciaal voor honden bizar en overdreven?

Mijn research begon met het snuffelen in diverse restaurantkeukens, bij slagers, dierenwinkels en banketbakkers. Eenmaal aan het ‘bakken’ kon ik er met mijn poten niet van afblijven en alle ingrediënten heb ik met smaak in mijn bek gepropt.

Mijn aangeboren stijlgevoel en improvisatietalent deden de rest.

Bij het uitserveren van de taart gebeurde iets bijzonders: Hier had iedereen kennelijk op zitten wachten! Staarten kwispelden, een veelvoud van 4 poten ging tegelijk de lucht in, alle oortjes stonden op “hoera”, en overal lachende hondenkoppen…

Tijdens het verorberen van mijn heerlijke stukje wist ik het zeker:

Taart eten is het al-ler-leuk-ste wat er is!

Meer Mr Peppie

Omdat ook hondensmaken verschillen bestaat mijn vaste team van “proefdieren” inmiddels uit een roedeltje van tien collega’s (groot, klein, jong, oud, langetanden-eters, schrokoppen). Naast DogCakes maak ik slingers, kerstpakketten, handige blikjes, koekjes en super zachte fleece kleedjes. Met veel plezier plassen ze over mijn nieuwe concepten, commandeer ik ze en blaf zelf, maar natuurlijk willen ze alles ook proeven en testen. Als alle neuzen dezelfde kant op staan komt het in het assortiment!

proefdier-met-taart
Mr Peppie Concierge